Kaikki tässä päivityksessä olevat kuvat omistaa Sanna Kailanto. Kiitos lainasta!


"automies"

Pentutestien jälkeen oli vuorossa lääkärintarkastus, missä todettiin kaikkien pentujen olevan kunnossa ja hyvinvoivia. Ongelmaksi muodostuivat poikien kivekset tai niiden puuttuminen.  Yhdelläkään mustista pojista nuo kivekset eivät vielä ole laskeutuneet ja tämä luonnollisesti aiheuttaa meille yhdenlaisen jännitysnäytelmän. Reppanat ovat nyt ahkeran kopeloinnin kohteena, mutta minkäs teet, ne laskeutuvat sitten kun laskeutuvat,  jos laskeutuvat. Ja voivatpa laskeutuneetkin päättää nousta takaisin. Huoh!

Pallittomuus tai puolipallisuus aiheuttaa koirarintamalla seuraavaa:
Jalostus Bye
Näyttelyt Bye (paitsi pentunäyttelyssä saa käydä)
Eri lajeissa valioituminen Bye (toki valioitumiseen tarvitaan aika paljon muutakin, kuin nuo pallit)
Joten tällaisen pennun ottaminen vaatii aiheesta harkintaa ja sen hyväksymisen, että tila tosiaan voi jäädä pysyväksi, toki usein se (ne) kives ehtii  vielä myöhemmin lapsuuskuukausina ilmestyä. Asiaa kannattaa harkita tarkkaan eikä pidä tyytyä kompromisseihin, jos asia on tärkeä.

" mitä ihmettä ne melskaa palleista, mä oon ainakin SUURI saalistaja"
Tytöillä on kodit odottamassa ja Alma de Laponia on nimeltään Ellen, muiden nimiä vielä maistellaan.
Ruskealla Hiisi(?)-pojallakin on koti jo odottamassa.
Mustien poikien odottajat miettivät parhaillaan mitä tehdä tai ainakin osa heistä.

"taistelevat metsot eiku perropennut"
Pentua hankittaessa kannattaa ja pitää ajatella ja mietiskellä... Pentu toivon mukaan hankitaan perheenjäseneksi jopa 15 vuodeksi ja silloin myös nuo yllä mainitsemani asiat ovat tärkeitä ainakin niille,  joilla on jalostus, näyttelyt tai tavoitteellinen harrastaminen mielessä.  Kuitenkaan kukaan ei pysty takaamaan mitään, koskaan, ollaanhan tekemisissä elävän olennon kanssa, ei hankkimassa telkkaria. Ongelmia ja pettymyksiä voi tulla monella saralla.. sekä terveyden että luonteen puolella.
Haluan kuitenkin antaa pennut koteihin, joista voin olla ainakin lähes varma, että mahdollinen pettymys kestetään, haastavissa tilanteissa haetaan apua ja koiraa rakastetaan mahdollisista epätäydellisyyksistä huolimatta. Koira ei saa olla pelkkä väline, sen pitää olla paras ystävä.